ΚΕΛΥΦΩΤΟ ΦΙΣΤΙΚΙ / SANTONUTS

ΚΑΠΑΡΗ

SANTOLIVE

ΤΟΜΑΤΑΚΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ Π.Ο.Π.

ΦΑΒΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ Π.Ο.Π

ΦΑΒΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ Π.Ο.Π.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΦΑΒΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Με σεβασμό στο προϊόν, προσπαθούμε να παντρέψουμε την παραδοσιακή άνυδρη καλλιέργεια των παλιών αγροτών, με τις σύγχρονες μεθόδους. Από την αρχαιότητατα το είδος φάβας Lathyrus Clymenum L. καλλιεργείται απο κλειστικά και αδιάλειπτα επί 3500 χρόνια στο πετρώδες ηφαιστειογενές έδαφος της Σαντορίνης εγκλωβίζοντας τις ανοιξιάτικες υγρασίες που με τη βοήθεια των δυτικών ανέμων ανέρχονται και “υπερπηδούν” το τείχος της Καλντέρας (350 μέτρα) δροσίζοντας τα φυτά μας που τόσο έχουν ανάγκη σε ένα σχεδόν ερημικό τοπίο. Επιβλέπουμε βήμα βήμα όλη την διαδικασία από την σπορά ως την συλλογή του και κατόπιν την επεξεργασία και τυποποίηση του, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την καλύτερη πρώτη ύλη με τα μοναδικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

 

Αφρώδη υφή (υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες),

Ευκολία μαγειρέματος βράζει στο 1/3 του χρόνου που απαιτείται για τα άλλα είδη φάβας.

Υπόγλυκη γεύση η οποία οφείλεται στην παρουσία αυξημένων σακχάρων.

 

Σακουλάκι: περιεχόμενο/συσκευασία: 400 gr, 1000 gr Κυτίο: περιεχόμενο/συσκευασία: 400  gr

 

ΤΟΜΑΤΑΚΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ Π.Ο.Π.

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 1920  Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΗΤΑΝ ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΡΑΣΙΟΥ

Το μικρόκαρπο «τοματάκι» Σαντορίνης έχει τέτοια νοστιμιά, που αν το δοκιμάσεις καταλαβαίνεις την μοναδική χαρακτηριστική του γεύση. Η ποικιλία Lycopersicon esculentum Mil (οικογένεια Solanaceae), έχει μεστή γεύση σε σύγκριση με άλλες τομάτες και λέγεται ότι είναι η πρώτη ποικιλία του νησιού που ξεκίνησε το 1875. Η Κομισιόν ενέταξε το τοματάκι Σαντορίνης στον ευρωπαϊκό κατάλογο με τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ενδειξης (ΠΓΕ).

 

- Λιαστό τοματάκι, συσκευασμένο σε σακουλάκι σε περιβάλλον τροποποιημένης ατμόσφαιρας

- Γλυκό τοματάκι σε βάζο

- Μαρμελάδα τοματάκι

- Τομάτα τουρσί

- Σάλτσα Τομάτας

 

Τοματάκι γλυκό: Συσκευασία 190 gr, Τομάτες τουρσί: Συσκευασία 100 gr, Σάλτσα τομάτας με λευκή μελιτζάνα και κάπαρη: Συσκευασία 212 gr.

 

 

ΚΑΠΑΡΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΚΑΠΑΡΗ  ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΟΦΥΛΛΑ

Η κάπαρη είναι ένας άγριος βάτος που ξεφυτρώνει σε ξερολιθιές. Αναπτύσσεται σε μέρη άγονα, χωρίς νερό και χώμα. Γεννά ένα από τα ωραιότερα λουλούδια της ελληνικής φύσης με λευκά πέταλα και πορφυρούς στήμονες. Η κάπαρη είναι το μπουμπούκι ή η ανθοδόχη του φυτού και συσκευάζεται σε βαζάκια με θαλασσινό αλάτι.

 

Κάπαρη: Συσκευασία 100 gr, Φύλλα Κάπαρης: Συσκευασία 130 gr

 

 

ΚΕΛΥΦΩΤΟ ΦΥΣΤΙΚΙ  ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ - SANTONUTS

ΜΙΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2006

Το σαντορινιό φιστίκι ήταν μια υπόθεση ξεχασμένη πριν αναλάβουμε πάλι την παραγωγή του και το φέρουμε στη λίστα των προϊόντων του νησιού το 2006. Οι εγκαταστάσεις μας βρίσκονται σε ένα αγρόκτημα γεμάτο  φιστικιές άνυδρης καλλιέργειας. Ψημένα και γεμάτα γεύση τα φιστίκια μας λιάζονται δύο φορές, μιά πριν και μια φορά αφού αλατιστούν, σε αυτή τη διαδικασία οφείλεται και το σκουροκόκκινο χρώμα τους.

 

Κελυφωτό φυστίκι: Συσκευασία 180 gr, 300gr, Πραλίνα Κελυφωτό φυστίκι: Συσκευασία 100 gr

 

 

SANTOLIVE OIL

ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Εξαιρετικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ανωτέρας κατηγορίας που παράγεται απευθείας από τις ποικιλίες Κορωνέικη και Αγριελιά και μόνο με μηχανικές μεθόδους . Εξαγωγή εν ψυχρώ. Προϊόν ψυχρής έκθλιψης.

Santolive oil: Συσκευασία 100 ml

 

 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΜΑΣ

Στο αγρόκτημά μας δεχόμαστε με χαρά επισκέπτες. Είστε ευπρόσδεκτοι να περπατήσετε

ανάμεσα στις καλλιέργειες που περιβάλλουν το κτήμα, να παρακολουθήσετε τα στάδια της επεξεργασίας και να δοκιμάσετε τα προϊόντα μας.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να μας ρωτήσετε ότι αφορά στα προϊόντα μας.

Τ: (+30) 22860 31016  -  M: (+30) 6972 232743

STAY CONNECTED

COPYRIGHT YIANNIS NOMIKOS ESTATE 2018 /  created by WHY-NOT.GR

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.